In 2010 verscheen de eerste druk van mijn boek Het Parijs van Isis. Binnen 4 jaar was de gehele oplage uitverkocht. Een tweede, herziene & volledig aangevulde druk is in de maak (dit keer uitgegeven door onze eigen uitgeverij Haanappel Publishers).

In de afgelopen jaren heb ik regelmatig artikelen geschreven over de godin Isis en de stad Parijs. Ik heb besloten deze artikelen op deze website te plaatsten zodat ze op een centraal plek staan en alle informatie over dit boek & het onderzoek bij elkaar staat. De meest recente artikelen staan bovenaan.

Veel plezier met lezen en kijken!

Voor het boek ‘Sterke Vrouwen’ (2024) schreef ik het artikel over de grote godin Isis. Mijn artikel is gebaseerd op de nieuwe uitgave van Het Parijs van Isis. Klik door om mijn artikel te lezen.

Annine van der Meer schreef over het verband tussen Isis en Maria Magdalena. In de tweede editie van mijn boek Het Parijs van Isis zal ik hier zeker aandacht aan besteden. Via de knop kun je het artikel van Annine lezen.

Isis, Zij toonde mij Haar Dochter
Bekijk de social media berichten die ik heb geschreven tijdens mijn reis door Egypte in oktober 2020

Naar aanleiding van mijn masterclass voor het Ancient Herstory Programma over Maria Magdalena nog een paar woorden op papier.

Egypte ligt in Noord-Afrika, haar oorspronkelijke naam is Khemet, wat het ‘zwarte land’ betekent. 

Isis, Zij riep mij naar haar Land.
Bekijk de social media berichten die ik heb geschreven tijdens mijn reis door Egypte in november 2019

Op 15 april 2019 stond de Notre Dame de Paris in brand. Deze plek op Île de la Cité is zo magisch, zo bijzonder – dat is haast niet in woorden uit te drukken. Eens was hier een Iseum voordat de Romeinen het christendom tot staatsgodsdienst maakte in de late 4e eeuw.

Isis in Nederland? Zomer 2017 gingen we op onderzoek en ontdekten waar Zij eens werd vereerd.

Isis, Osiris en Horus vertegenwoordigen met elkaar de Egyptische drie-eenheid: God de Moeder, God de Vader en de Zoon. Het moge duidelijk zijn waar de christelijke drie-eenheid haar oorsprong heeft.

Isis is de Troon. Zij draagt niet alleen de hiëroglief van de Troon op haar hoofd, haar naam betekent ook Troon.

De iconografie (beeldbeschrijving) van de Isis lactans is naadloos overgegaan in de Maria lactans. Waarom en wanneer lees je in dit artikel.

De historische as van Parijs wordt doorgaans aan Napoleon toegeschreven, maar hij was niet de eerste die zich met dit idee bezighield. In Lodewijk XIV had hij een erudiete voorganger. Hoe kwam Le Roi Soleil op dit idee?

Wat is de overeenkomst tussen Isis, Sirius en Maria Magdalena? Niets meer en niets minder dan de datum 22 juli. Waarom?

Tijdens de Frans Revolutie werd Isis vereerd als godin van de Rede, een gegeven dat lang niet bij iedereen bekend is. Maar niets is wat het lijkt.

Sequana is de riviergodin van de Seine. Zij werd vereerd van haar bron in Bourgondië tot aan de Atlantische oceaan. En uiteraard ook in de omgeving van Parijs.

Hoe kwam de godin Isis buiten Egypte terecht? En welke sporen zijn daarvan nog merkbaar?

Op 15 oktober 2010 vertrok een reisgezelschap naar Parijs op zoek naar de wortels van de godin Isis. Het was een fascinerende reis vol wonderen en bijzondere momenten.

Op 8 oktober 2010 werd mijn boek Het Parijs van Isis geboren! Wat een ervaring, zoveel enthousiaste mensen, een waar cadeau.