8 oktober 2010

Meer dan 100 mensen zijn aanwezig bij de geboorte van mijn boek ‘Het Parijs van Isis’ in de Black Box aan de Universiteit van Tilburg. Voorafgaand aan de presentatie van het boek geef ik een lezing waarin ik aantoon dat de stad Parijs haar naam te danken heeft aan de Egyptische godin Isis. Als gewoonlijk hangt het publiek aan mijn lippen.

De eerste exemplaren reik ik uit aan mijn ouders, man en broer. Vervolgens kan het publiek een exemplaar aanschaffen bij uitgever A3 boeken en plaatsnemen in de rij om het boek door mij te laten signeren.

De eerste reacties van lezers komen daags na de boekpresentatie:

Wat een prachtig boek, heldere tekst en schitterende afbeeldingen. Uniek zo’n samenwerking tussen broer en zus. Ik hoop dat er nog vele titels zullen volgen…… De stad Parijs bekijk ik voortaan met andere ogen, zoals je zelf al zegt: aan alle begin staat De Moeder! Je hebt het zo goed onderbouwd dat er geen speld tussen te krijgen is, laat dit een begin zijn voor het nieuwe mensentijdperk: waarin mannen en vrouwen in harmonie en gelijkwaardigheid met elkaar samenleven.

Een frisse uitstraling, prachtig papier, prettige letters en geweldige plaatjes. Wat heb jij verrassende afbeeldingen gevonden, veel ervan zijn zelfs niet erg gangbaar, en wel zeer verhelderend bij je tekst. 
Deze leest ook makkelijk weg en je bood veel extra informatie. Je ‘ontdekkingen’ heb je steeds goed onderbouwd, zowel in de verhaallijn als in de noten. Geweldig, hoe jij de overgang van het Koetijdperk naar het Stiertijdperk weet te presenteren. Deze is zo, zo logisch. De astronomische gegevens zijn een ware meerwaarde voor je boek. Ik heb het in een ruk uitgelezen en zal het nog vaak herlezen!

Karin, het boek is fantastisch!! Hoe heb je dat in zo’n korte tijd voor elkaar gekregen? Ik sta er versteld van! Na jouw boekpresentatie in Tilburg, waar ruim 100 mensen aan je lippen hingen, heb ik mijn gesigneerde exemplaar nog diezelfde avond uitgelezen. Ik kon het gewoon niet wegleggen….. Het Moederland zou iedereen weer moeten kennen, zoals je zegt en schrijft het ligt besloten in ons collectief onbewuste. Jij bent in staat om dit stuk verloren geschiedenis terug te geven aan de mensheid! En het is allemaal zo logisch, de Moeder aan het begin. Op een gegeven moment wordt de Zoon belangrijker en dat heb jij zo prachtig verwoord in de overgang van het Koetijdperk naar het Stiertijdperk; je ziet het overal terug deze verandering niet alleen in Egypte. Alle farao’s als zonen van Isis, zonen van de Moeder. Wij hebben alleen leren kijken naar deze zonen en zijn de Moeder vergeten. Fantastisch hoe jij weer de focus weet te leggen op de oorsprong van alles: De Moeder!