De Troon Godin in het Oude Egypte is niemand minder dan de godin Isis. Haar naam betekent Troon, zij draagt de hiëroglief van de Troon op haar hoofd. Zij is de Troon.

Vanaf in pre-dynastieke tijden, tot de komst van het christendom als staatsgodsdienst in de 4e eeuw, is zij De Grote Godin. Ondanks de komst van dominantieculturen en patriarchale invasies rond 3000 BC is het vrouwelijk goddelijke nooit 100% verdwenen in Egypte (i.t.t. het midden oosten).

In haar boek Der Kampf gegen Weisheit und Macht der matriarchalen Urkultur Ägyptens schrijft Doris Wolf: Isis IS de Troon! Voor de verovering en patriarchalisering van Egypte tot aan het begin van de 4e eeuw was Zij DE Grote Godin. De Egyptische koningen noemden zich Zoon van Isis, hij die uit haar schoot geboren is. De koninklijke troon is haar schoot. Isis is de Godin van de regeratie, van de levenskracht, van de scheppingskracht. Zij is de rode godin, de magische godin. Uit haar rode bloed (okersymboliek) wordt de mensheid geboren en steeds weer opnieuw geboren.

 

De nieuwe uitgave van Het Parijs van Isis gaat uitvoerig in op deze pre-dynastieke tijden en zal aantonen dat zelfs het Gizeh complex aan de Godin is gewijd die we later Isis zullen noemen. Doris Wolf toont in haar boek duidelijk aan dat de Sphinx uit pre-dynastieke tijden dateert en dat zij het symbool van de zwarte Afrikaanse Oergodin is – de Moeder van de wereld en alles wat leeft!

© 2017 Karin Haanappel